Termékek Menü
0

ESETTANULMÁNY - Yokogawa - 2012

Egyedi irányítótermi berendezés gyártása olajfinomítóba a Yokogawa megbízásából

Töltse le PDF-ben!

 

Iparág: Ipari automatizálás, forgalomirányítás

Volumen: 60 db teljesen egyedi irányítópult

Megvalósítás ideje: 2012


Az ipari automatizálás és irányítási üzletág egyik vezető szereplőjének, a Yokogawa-nak a Project Manager-ével, Milan Lacko-val beszélgettem, aki beszámolt egy kihívásokkal teli, egyedi, irányítótermi berendezéseket igénylő szerbiai projektjükről, amelyet 2012-ben vittünk véghez.

Mi az Önök cégének, a Yokogawá-nak a fő tevékenysége?

A Yokogawa nemzetközi nagyvállalat egyik fő tevékenységi köre a vegyipari technológiai folyamatirányítás tervezése és minden ezzel kapcsolatos operatív tevékenység. A folyamatirányítás központjában vezérlő és felügyelő rendszerek bonyolult hálózata találkozik, ahol a felügyeletet ellátó személyzet a folyamatokat figyelheti, és abba be is avatkozhat.

Mire kerestek megoldást, amikor kapcsolatba kerültek a Kontasettel?

A szerbiai Pancevoban működő olajfinomító irányító termünkbe, egy 60 pultból és kiegészítőkből álló pultrendszer kialakítása volt a feladat. A kihívást a rendelkezésre álló korlátozott hely adta.

A bevezetés előtti időszakban vettek-e igénybe más vállalat, hasonló szolgáltatását?

Korábbi irányítóterem kialakításával kapcsolatos projektekben sztenderd ipari bútorzatot használtunk, mert a rendelkezésre álló hely lehetővé tette a hagyományos méretű ipari bútorzat elhelyezését.

Miért a Kontaset ajánlata mellett döntöttek?

Mivel speciális helyigénnyel álltunk szemben, egyedi konzolok gyártására volt szükség. A sztenderd ipari bútorokat gyártó társaságok esetében csak korlátozott lehetőségünk nyílt volna az egyedi igényeink megvalósítására. Ezért döntöttünk a Kontaset mellett, akik egyedi, méretre gyártott ipari bútorokat terveztek és gyártottak nekünk, és nem utolsósorban mindezt elfogadható áron nyújtották.

Hogyan zajlott a tervezés, gyártás, telepítés folyamata?

A projekt teljes ideje alatt a Kontaset kollégái a kimagasló szakmai hozzáértés mellett, kiváló teljesítményt nyújtottak. A tervezési és gyártási munkák egyaránt magas színvonalon zajlottak. A konzolok tervezésének folyamata alatt a módosításokra rugalmasan reagáltak, és az együttműködés is gördülékeny volt amellett, hogy rengeteg technikai egyeztetést igényelt a projekt. 

Elégedett volt-e a Kontaset szolgáltatásával, termékeivel?

A konzolok telepítése óta csak pozitív visszajelzéssel tudok élni, ami azt bizonyítja, hogy a Kontaset volt a legjobb választás. A Yokogawa teljes nevében szeretnék köszönetet mondani a projektben részt vett összes Kontaset dolgozójának, akik a mérnöki tervezéstől kezdve, a gyártáson át a telepítésig profizmusukat bizonyítva végezték a munkájukat.

Köszönöm szépen a beszélgetést Milan Lacko-nak, a YOKOGAWA Project Manager-ének!

 

Szabó Örs

marketing vezető

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
Összehasonlítás
CTA bal oszlop

Szakmai kérdése van?Forduljon közvetlenül műszaki kollégáinkhoz!

Kovács László Papp Zoltán Halasi Lajos
Árajánlatot / Szaktanácsot kérek!