Termékek Menü
0

ESETTANULMÁNY - Prolan - 2011

Vasúti forgalomirányító termi bútorzat a Prolan Zrt. részére

Töltse le PDF-ben!

 

Iparág: Ipari automatizálás, forgalomirányítás

Megvalósítás ideje: 2009-2011


A több mint húszéves múltra visszatekintő Prolan cégcsoport Tervezési és gyártási osztályvezetőjével, Kiss Lászlóval beszélgettem, aki mesélt két nagyobb projektjük kapcsán, melyeknek keretében egyedi, irányítótermi bútorok gyártásában nyújtottunk segítséget 2009-ben és 2011-ben.

Mi az Önök cégének, a Prolan-nak a fő tevékenysége? 

Ipari automatizálási rendszerek szállítása és üzembe helyezése áramszolgáltatói és vasúti területeken, saját fejlesztésű RTU hardverrel, és Linux operációs rendszer Red Hat Enterprise változata alatt futó megjelenítő szoftverrel (ZEUS SCADA). Többek között dolgoztunk az áramszolgáltatói területen az ELMŰ-ÉMÁSZ vállalatnak, vagy a vasúti területen például a MÁV Zrt.-nek és a GYSEV Zrt.-nek is.

Mire kerestek megoldást, amikor kapcsolatba kerültek a Kontasettel?

Ipari rendszerek diszpécser központjaiban kialakítandó, az irodai környezetnél nagyobb, 24 órás igénybevételnek kitett bútorzat kialakítására kerestünk megoldást, a helyszíni adottságok és a funkcionalitás figyelembevétele mellett.

A bevezetés előtti időszakban vettek-e igénybe más vállalat, hasonló szolgáltatását?

Korábban, ahogy most is kisebb központokban, kisebb igénybevétel esetén, illetve egyszerűbb kialakítást igénylő központok esetében, a HOBIS által forgalmazott irodai bútorokat használtuk.

Miért a Kontaset ajánlata mellett döntöttek?

Mert a Kontaset Kft. által forgalmazott DACOBAS és CiCon termékek - más forgalmazó által kínált hasonló termékeihez képest - nagyobb választékot biztosítanak, ezáltal megkönnyítve a tervezést, melynek során maximálisan figyelembe kell venni a helyi adottságok mellett a funkcionalitást, az ergonómiát és a megrendelő által támasztott követelményeket. Ezen túlmenően a tartósságuk miatt jobban megfelelnek a Kontaset termékei az ipari környezetnek.

Hogyan zajlott a tervezés, gyártás, telepítés folyamata?

A széles termékválaszték miatt a tervezés nem jelentett problémát. Azonban megemlítendő, hogy a magasabb igényeket is kielégítő kialakítás miatt drágább a konkurens termékeknél, amit a piac nem mindig tud (hajlandó) megfizetni.

Elégedett volt-e a Kontaset szolgáltatásával, termékeivel?

A Kontaset Kft. szakembereinek hozzáállásával, rugalmasságával (pl. egyedi kérések, átalakítások kapcsán) soha semmilyen probléma nem merült fel, mint ahogy a termékekkel kapcsolatban sem kaptunk még egyszer sem negatív visszajelzést (meghibásodás, sérülés stb.). Így kijelenthetjük, hogy az eddig általunk vásárolt, és a Kontaset szakembereinek közreműködésével telepítésre került  diszpécser központok bútorzatai minden szempontból megfeleltek mind a mi, mind pedig az üzemeltető elvárásainak.

Köszönöm szépen a beszélgetést Kiss Lászlónak, a Prolan Irányítástechnikai Zrt., Tervezési-és gyártási osztályvezetőjének.

 

Szabó Örs

marketing vezető

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
Összehasonlítás
CTA bal oszlop

Szakmai kérdése van?Forduljon közvetlenül műszaki kollégáinkhoz!

Kovács László Papp Zoltán Halasi Lajos
Árajánlatot / Szaktanácsot kérek!